9 april 2022
14:00

Hanvikens SK

Referat: Västerhaninge IF - Hanvikens SK

Seriepremiär, nollgradigt hård blåst med inslag av snö. Klassiskt aprilväder. Motståndare Hanvikens SK på förhand tippad att bli en jämn match. Kafeterian öppen, bollvärdar på plats, hörnflaggorna på sina rätta platser med VIF emblem. Nu var det laddat och klart en lång vintersäsong till ända äntligen seriespel.
Redan efter 4 minuter frispark för Hanviken farlig nick som de drygt 100 åskådarna redan trodde skulle betyda 0-1 till Hanviken men Västerhaninges debuterande keeper Linus Norrgård gör en fantastisk räddning så ställningen fortfarande är 0-0
Västerhaninge är det spelande och bättre laget och det skulle resultera. Valle till Dennis och en snabb djup passning till Mohammed som kommer ren. Hanvikens keeper kommer ut på mellis. Delar av publiken och VIF bänken skriker: ”Lobba. Lobba” sagt och gjort tänkte Mohammed och bollen seglade upp över den utrusande målvakten och in i det övergivna målet. Årets första mål 1-0 till Viffen.
1-0 Var i underkant efter den första halvleken sett till spel och målchanser.
Träffade Dage i paus och han uttryckte att det såg bra ut om någon vet så är det Dage, han har sett fler VIF premiärer än någon annan som var på plats.
Andra halvlek, vädret likadant, spelet likadant VIF dominerade och brände chanser. Byte efter 74 in kom Kevin, Adnan och Chia. Dom behövde inte mer än fyra minuter för att presentera sig. Inspel Adnan från nära håll, fin räddning av Hanviken målisen retur ut till Chia. Chia lugnet själv, peggar upp och rullar in bollen i vänstra hörnet sett med VH ögon 2-0. Där och då kändes det som att nu är det klart, Hanviken skapade intet.
Som en blixt från klar himmel ett fint Hanviken anfall och bollen låg bakom Usse i målet. Det blev ganska oroligt sista 10 men när domaren blåste av matchen hade Västerhaninge vunnit med 2-1.
Sammantaget en rättvis seger lite onödigt spännande på slutet men vad gör det tre poäng på kontot. Nu väntar Reymers borta redan på torsdag.